hOrt-AsAnA

A l‘hOrt-AsAnA hem treballat 0,6 ha de terreny amb mètodes de producció ecològics i biodinàmics. Des 2003 aquestes terres es certifiquen pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).  L’AGDA pren el relleu de la gestió hortícola l’any 2010.

P1000122

L’hOrt-AsAnA es troba a Joanetes, als peus del Puigsacalm, terme municipal de la Vall d’en Bas. El clima de la vall és mediterrani de tipus prepirinenc oriental. La comarca és força plujosa amb valors mitjans anuals de 850-1100 mm. Els hiverns són freds i secs i els estius càlids i plujosos. Els sòls de l’hOrt-AsAnA són francs (sòls mitjans), ideals per a l’horticultura.

Els preparats biodinàmics   mantenen i incrementen la salut i vitalitat dels cultius així com de la terra.

A l’hOrt-AsAnA s’han cultivat una gran varietat d’hortalisses a l’aire lliure, així com fruiters i flora autòctona (aromàtiques, avellaners, nogueres…) donant lloc a un divers i equilibrat ecosistema.

La llavor emprada ha set ecològica i de varietats tradicionals* en gran part dels cultius. A tall d’exemple, algunes d’aquestes varietats són: tomata pometa, feo de Navarra, cor de bou, albergínia violette de Florence, llarga negra, pebrot del cristal, carbassó del país i blanc, ceba de Figueres, enciam del sucre,  col de pell de galàpat, del trinxat, nap negre, carbassa Muscat du Provençe, del cacahuet. Poma del cor glacat, eugènia, pera coll de dama…hort abril 4

Les llavors sembrades procedeixen de Les Refardes (Catalunya), Biau Germé (França), Gautier (França), i de Bingenheim (Alemanya) entre d’altres indrets, també llavor dels propis cultius.

IMG-20120414-00102

*Consumint aquestes varietats estem contribuint a la conservació de la biodiversitat i a la difusió i perdurabilitat de les varietats tradicionals arreu del territori, alhora que aportem beneficis a la nostra cuina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s