La Cistella Equitativa de l’hOrt-AsAnA

Hem dissenyat una programació de cultius per tal de poder disposar d’una gran varietat d’hortalisses sota les condicions del clima local. Amb el conjunt d’aquesta producció elaborem i distribuïm, setmanalment, la cistella equitativa que es composa amb tots els productes de temporada que s’estan collint de l’hOrt-AsAnA.

Cistelles d'hivern

Cistelles equitatives d’hivern

Cistella equitativa d’hortalisses de temporada”. pensada per a una unitat familiar d’entre 2-4 persones setmanalment, amb un pes estipulat d’entre 5 i 8 kg  i entre 7 i 11 varietats diferents al llarg de l’any. El contingut de la cistella es pot veure modificat pels factors de risc incontrolables com són els meteorològics que poden alterar les previsions de collita. En aquests casos, supliríem la nostra collita amb la d’altres agricultors ecològics i el preu de la cistella podria veure’s lleugerament modificat.

cistella primavera

Cistella equitativa de primavera

El preu de la cistella és de 12,5 euros.

Un tret diferencial de l’hOrt-AsAnA és que procurem dedicar els nostres esforços a ser pagesos i dedicar-nos principalment a tenir cura de l’hort. Donat que la cistella es composa de les hortalisses que produim a l’hOrt-AsAnA, fem una gran varietat cultius que ens permeti gaudir de la major varietat possible de hortalisses segons la temporada. Fer possible aquesta varietat de cultius propis demana força dedicació i també implica una disponibilitat de producció limitada. La cistella que dissenyem cada setmana “cistella equitativa” ens permet treballar d’aquesta manera.

La cistella equitativa ens permet planificar els cultius, evitant d’aquesta manera els riscs de sobreproducció i malbaratament, així com de mancança de producte i necessitat d’adquirir-lo a tercers amb el consegüent encariment.

El fet de preparar una cistella igual per a tothom (cistella equitativa o cistella tancada)  ens simplifica molt la feina i el fet que decideixi el pagès, segons les disponibilitats de l’hort, el contingut de la cistella, possibilita aprofitar molt més recursos propis.

Tanmateix, si per motiu de que en consumiu menys quantitat o per que ja en teniu del vostre hort, hi ha alguna hortalissa que preferiu que no hi fos a la cistella equitativa ens ho podeu fer saber. En aquests casos el que farem és posar-ne més de la resta d’hortalisses SEGONS ELS CRITERIS PRODUCTIUS DE L’HORT.(*)

* No obstant, també prenem nota de les vostres preferències i acceptem suggeriments, doncs en cas de dubte entre compensar amb una verdura o un altre quan hi ha similar disponibilitat a l’hort, intentariem satisfer les vostres preferències, pero això no sempre és possible

 Setmanalment us informem per email del contingut de la cistella equitativa de la següent setmana. Si vols rebre aquesta informació envia’ns un email a : elmonetstu@gmail.com). La cistella es pot consumir, preferiblement setmanalment o quinzenalment; tot i que també pots fer comandes puntuals.


Si voleu una cistella fora d’aquests criteris el que voleu és una cistella a la carta.

Cistella a la carta:
Cistella amb el contingut que escolliu d’un llistat d’hortalisses que s’envia periòdicament. Aquesta cistella, ha de ser d´un valor mínim de 10 €.

Quan es pot demanar la cistella a la carta? Es pot demanar com a màxim el mateix número de vegades que s’ha demanat la cistella equitativa i de manera no acumulativa, és a dir només dins de cada mes.

P. ex. Durant el mes d’octubre només consumiré una cistella equitativa, doncs abans que acabi el mes puc demanar una cistella a la carta.
P. ex. Durant el mes d’octubre consumiré dues cistelles equitatives, doncs podria demanar dues cistelles a la carta les dues setmanes restants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s