WWOOF

World Wide Opportunities on Organic Farms

L’AGDA acull a persones d’arreu del món que volen tenir una experiència pràctica al camp. A travès d’aquestes relacions de conviviència en la vida diària i de participació en la gestió de l’hort, es generen experiències molt interessants.

4 pensaments sobre “WWOOF

 1. Hola, soy Alex. Vengo a esta página web para comentar lo buena que fue mi estancia con Tomàs y Mireia. Pasé algo más de un mes colaborando con ellos y debo decir que estuve realmente cómodo y aprendí mucho en el tiempo que estuve allí. Tienen un huerto maravilloso, ecológico. Ese tiempo con ellos me sirvió para acercarme al precioso mundo de las plantas, fue un verdadero gozo trabajar con ellas, descubrir sus formas aparentes y sus formas energéticas. Saber qué requiere cada especie vegetal, saber qué quiere el suelo para otorgar vida… En fin, recomiendo colaborar con su huerto a todo el que quiera aprender a cultivar, pues ellos tienen mucho conocimiento para compartir, y lo mejor de todo, su conocimiento no es tan solo teórico, sino práctico. Eso fue lo mejor que pude encontrar, me dieron la opción de practicar por mi mismo, y esque es en la práctica donde uno de verdad aprende. Así que bueno, muchas gracias Mireia y Tomàs, agradezco mi experiencia con vosotros 🙂

 2. Hola! Què tal?! Sóc el Pau i he sigut l’últim wwoofer que he pogut gaudir d’una experiència més que marevellosa, podria dir que inexplicable; com la Vida mateixa. Però ho intentaré…
  La Mireia i en Tomàs tenen un hort preciòs i molt extens. Inclòs, podria dir, que, massa gran per a dues persones (+satèlits, Kirsten i+, i wwoofers) però la veritat, és sorprenent com ho gestionen. Se’n surten de sobres. Recal·lcar que, un multi-cultiu tant divers i tant extens com el de Horta-Sana complica la feina bastant però ells ho combinen molt bé amb coneixement i ho fan fàcil per arribar a temps a totes les peticions que demana la naturalesa productiva ecològica y la propia Natura; el Cosmos. Sobretot, amb bona actitut.
  He après un munt! I he menjat les millors verdures que he probat mai!
  I tot, des de la llibertat de l’autodidactisme que un porta dins, com a eïna….tan sols han sigut les premises que m’han anat donant la Mireia i en Tomàs perquè seguis en el camí de l’aprenentatge com a Ser i com a Eco-Agricultur. Et dónen la teva llibertat d’aprenentatge de com es fan les coses ben fetes però no com “s’han de fer”; vull dir: Les persones som tan diverses com les maneres de fer les coses. I, aquest missatge m’ha arribat sense explicació explícita, sinó, en l’acció pràctica del dia a dia a l’hort i en la convivència diària, en el compartir. Evident_ment, en el cas de l’intercanvi económic, sempre hi han unes directrius per contentar al cistellaire i als consumidors, quasi diria que és ‘lo important’ però no per això menys atractiu ni tampoc primordial. Sense la feina ben feta i sense amb amor no hi ha possiblitat, difícil. El què es clar es que sense la seva disposició i passió per fer el treball com el fan i la dedicació que hi evoquen, els cistellaires no gaudiríen de la sutilesa que bescanvia la Cosmologia tranformant l’energia i l’amor transmesa del Ser a en minerals, vitamines o bioquímica a la terra, plantes i demés…i assaborir el menjar en la seva expressió natural. Quin plaer quan fas el primer tast d’una verdura d’Hort-Sana! Us ho puc assegurar!
  La Mireia i en Tomàs són persones transparents i rialleres que m’han obert les portes del seu món; de casa seva des de el primer dia. Si el què un dóna també és el Tot, vius en el Tot. Compartir. Els interessos purs i durs queden al marge per enllaçar un amistat que perdurarà en el temps es segueixi la conexió o no. Jo espero que sí.
  Ha sigut un plaer de tot cor. Una vivència inolbidable que el meu cos recordarà sempre dins de la Conciència Infinita.
  En últim cas, m’agradaria donar suport a tots els membres de la família que no he nombrat també…Lucía y Alicia que fan recordar que la Vida és lliure, jove i intrépida i que, només hi ha una manera de crèixer i viure: disfrutar cada moment de la lleugeresa i densitat d’aquest món explorant el Ser des de dins conscient_ment o no.

  I, deixaré una frase tal com la recordo amb inexactitut que se’m va quedar gravada…però el missatge hi és.

  “Quan menges una planta que has cultivat no tan sols penses en la verdura que tens al plat. Penses en quan la vas recollir, quan la vas cuidar, quan la vas plantar, quan vas preparar la terra per què creixi el fruit…i així fins…Tens plena conciència del procediment i això t’alimenta més enllà del cos físic i et conecta amb la Naturalesa.”
  Tomàs Picó.

  Moltes gràcies Mireia i Tomàs! Una abrçada!

  Salut!

  NoFear&Love

  Pau.

 3. Hola, soy Jose,
  Y he disfrutado de mi estancia de 21 días invernales ayudando en el huerto tan majo que tienen Mireia y Tomás en Joanetes.
  Tienen muy buen carácter y te comunican detalles muy valiosos acerca de las plantas y tratamientos naturales que según el calendario biodinámico pueden aplicarse.
  Ahora preparan las verduras apropiadas para su cosecha primaveral y veraniega, es un buen momento para ver el desarrollo de las verduras desde su inicio.

  Buenos deseos y buen tiempo para buena cosecha!

  Gracias pareja por vuestra hospitalidad!

 4. Hola Mireia i Tomàs!

  Ja han passat uns dies però no m’he oblidat pas de vosaltres. Vull agraïr-vos un cop més l’estada amb vosaltres. Ha estat molt enriquidor a tots els nivells.

  Recomiendo mucho la estancia con Tomás y Mireia a todo wwoofer con ganas de aprender en todos los niveles.

  fins una altre
  Marc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s