Trobada enriquidora

Nota del 12 d’octubre de 2011.

Benvolguts companys,

La trobada que va tenir lloc el 2 d’octubre va ser un éxit, doncs els objectius es varen acomplir i varem poder mostrar-vos i parlar-vos de l’hOrt-AsAnA, us vareu menjar la paella i vareu repetir molts i us varem poder expossar el projecte ELMONETSTU, que preten informar-vos i sensibilitzar-vos de la qüestió de la pagesia, les dificultats i els reptes de la supervivència d’aquest ofici, quan es tracta de ser petits productors i ecològics. El que preten la nostra associació és guanyar la vostra confiança i animar-vos a participar com a socis per arribar a formar una AMAP o CSA. Properament sentarem les bases per al següent encontre on els que porteu un temps consumint la “caixa equitativa” podreu definir-vos una mica més i anem perfilant com son els compromisos i els avantatges dels socis que recolzen l’agricultor i si voleu o no participar en aquest projecte.

Paralel·lament a aquest repte en el qual hi treballem ja fa més d’un any, detectem altres necessitats en el marc de la sustentabilitat alimentària. Ara ja fa uns dies que entre algunes persones més de l’escoleta La Llavor estem pensant en si seriem capaços d’organitzar-nos per a fer comandes de productes  bàsics de producció eco, com son farina i d’altres cereals (cous-cous, quinoa..), arròs, llegums, sucre i pasta, eco. D’altra banda sabó per l’higiene domèstic (rentadora i vaixelles). De moment abarcariem només aquest rang de productes. Per diverses raons:

  • Donat que quan menys productes moguem més simple és el treball i per tant els que col·laborem menys temps haurem d’invertir.
  • Donat que aquests productes esmentats poden cubrir el gairebé el 100% de les necessitats bàsiques d’alimentació.
  • Degut a que només coincidint en determinats productes com es el cas de la farina avui,  podem aconseguir preus més assequibles.

Estem fent contactes i cercant proveidors. De moment tenim Biospirit, Monverd, La Grana i Solyeco (productes de neteja).

Així a grans trets és possible que per preu sigui el més interessant La Grana. Seguim investigant i us informarem.

Penjarem la informació que tenim de moment de llistats de preus dels proveidors a la nova pestanya del blog (COOPE CONSUM)

PASSEU AQUEST BLOG SI ALGÚ TE INTERÉS EN PARTICIPAR-HI.

Gràcies per la vostra participació.

Deixa un comentari